Kleuren voor alle leeftijden met tekenrollen

DIY

Kleuren voor alle leeftijden met tekenrollen

Tekenrollen zijn er voor iedereen. Van jong tot oud. En het leuke aan tekenrollen is dat je met gemak met meerdere mensen aan één mooie kleurplaat kunt werken. Er is genoeg ruimte op een tekenrol om elkaar niet in de weg te zitten en iedereen kan op zijn of haar eigen stukje kleurplaat werken. De meeste tekenrollen bestaan namelijk uit meerdere kleurplaten, zodat er ook geen ruzie hoeft te ontstaan over wie welk stuk mag inkleuren. Je kunt niet alleen stiften of potloden gebruiken op tekenrollen, maar ook verf, waskrijt, inkt of andere kleurmaterialen.

DIY: Thema’s en opties voor de kleurplaten

Tekenrollen (Rouleaux de dessin) zijn er dus voor alle leeftijden. Zo zijn er een hoop verschillende thema’s. Bijvoorbeeld feestdagen, daar vind je meer dan genoeg tekenrollen van. Zo houd je de familie bezig wanneer ze met de feestdagen op bezoek komen en kun je gezamenlijk een mooie tafelloper maken. Ook voor kinderfeestjes zijn er genoeg leuke thema’s, zoals de seizoenen, superhelden, prinsessen of piraten. Maar ook eten, vliegtuigen en treinen vind je op de tekenrollen. Wie dat niet enthousiast maakt, kan zich misschien wel vermaken met verhalen of mandala’s. Er is dus echt voor iedereen wel een geschikte tekenrol.

Lees ook:  Zo kies je de beste foto voor op een canvas

Veilige inkt en stevig papier

De tekenrollen van NikkelArt zijn van vliesmateriaal en de kleurplaten worden gedrukt met ecologische inkt. Vliesmateriaal wordt ook gebruikt voor behang. Vandaar dat je tekenrollen ook prima kunt gebruiken als behang voor de slaapkamer. Daarmee maak je echt een eigen slaapkamer. Vliesmateriaal is stevig, veel steviger dan het standaard 80 grams papier. Het scheurt dan ook niet snel. Ecologische inkt is veilig voor iedereen en de omgeving. Het is namelijk onschadelijk voor mens en milieu. Er zitten dus geen risico’s aan en daarom kan Nikkel Art veilige inkt garanderen.

De voordelen van tekenrollen

Tekenrollen zijn wel vijf meter lang en geven iedereen daarmee de ruimte om zijn of haar eigen stukje te kleuren. Een tekenrol is geschikt als tafelloper, maar is wel te klein voor een tafelkleed. De hoogte is namelijk maar 48 centimeter. Dit is mooi in verhouding tot de vijf meter lengte van de platen en nog steeds groter dan de meeste A4-formaat kleurplaten. Tekenrollen zijn dus leuk vermaak voor jong en oud door elkaar, ze zijn veilig en je kunt ze ook nog eens hergebruiken als behang of tafelloper.

Evi